Uusi varastokirjastolainen tässä, hei!

Kirjastosihteeri Joona Ikonen (JI) on Varastokirjaston uusin työntekijä. Haastattelimme Joonaa ja kysyimme ensimmäiseksi kuinka olet päätynyt kirjastoalalle ja Varastokirjastoon?

joona3

Kirjastosihteeri Joona Ikonen

JI: Olen käyttänyt eri kirjastojen palveluita ahkerasti varhaisesta lapsuudesta saakka. Pidin kirjastojen tunnelmasta ja kirjoista. Jossain vaiheessa ajattelin, että kirjastotyö voisi sopia minulle. Opiskelin kirjasto- ja tietopalvelun tradenomiksi Turussa ja olin määräaikaisissa työsuhteissa Turun ja Jyväskylän yliopistojen kirjastoissa. Varastokirjastossa työskentelyn aloitin 1.10.2016.

Aloitit työn Varastokirjastossa tosiaan tänä syksynä. Mitä kertoisit toiminnastamme sellaiselle, joka ei entuudestaan tunne Varastokirjastoa?

JI: Varastokirjaston tehtävä on säilyttää ja lainata aineistoa, josta kirjastot ovat päättäneet syystä tai toisesta luopua, mutta joka halutaan silti pitää kaikkien kirjastojen asiakkaiden käytössä. Palvelemme koko maata ja vähän ulkomaitakin.

Mikäli jokin kirja puuttuu asiakkaan kotikirjastosta, kannattaa ottaa rohkeasti yhteyttä kyseisen kirjaston asiakaspalveluun, joka tilaa kirjan meiltä.  Joissain korkeakoulukirjastoissa on myös mahdollista tilata kirjoja meiltä suoraan.  Meille saapuneet tilaukset postitetaan saman päivän aikana, joten odotusaika ei ole esteenä lainaukselle.

Mikä nykyisessä työssäsi on kiinnostavinta?

JI: Kiinnostavinta on ehdottomasti aineistossa näkyvät eri aikakaudet ja niiden erilaisten tyylien kirjo. Myös harvinaisemmilla kielillä ja kaukaisissa maissa julkaistun aineiston käsittely on haastavaa ja kiinnostavaa.  Kaiken kaikkiaan käsiteltävä aineisto konkreettisena historian ilmentymänä.

Millaisia terveisiä lähetät tätä tiedotuslehteä lukevalle?

JI: On ilo palvella suomalaista kirjastolaitosta ja sen asiakkaita. Mukavaa joulun ja uuden vuoden odotusta!

 

<< alkuun