Uusia Varastokirjastolaisia

Kirjastosihteerit Anu Huuskonen (AH), Karoliina Leppänen (KL) sekä toimistopäällikkö Johanna Vesterinen (JV) ovat Varastokirjaston uusimmat tulokkaat. Pyysimme heitä kertomaan kuinka he ovat päätyneet kirjastoalalle ja nimenomaan Varastokirjastoon.

Anu

Anu Huuskonen

AH: Olen aina viihtynyt kirjastoissa. Lukeminen on ollut rakas harrastus pitkään ja sitä kautta kiinnostuin kirjastosta työpaikkana. Olin parissa yleisessä kirjastossa työharjoittelussa peruskoulun jälkeen, mikä vain vahvisti aikomustani hakeutua kirjastoalan koulutuksen pariin. Varastokirjastoon päädyin ensimmäisen kerran Sedun informaatio- ja kirjastopalvelulinjan työharjoittelujakson tiimoilta keväällä 2010. Siitä lähtien ajauduin syvemmälle Varastokirjaston luetteloinnin maailmaan tekemällä lyhyitä ja pitkiä määräaikaisuuksia, kunnes tänä vuonna sain vakituisen viran täältä.

Karoliina

Karoliina Leppänen

KL: Minä puolestani tutustuin kirjastoalaan ensimmäistä kertaa työharjoittelussa, jonka löysin työvoimatoimiston kautta. Viimeistään silloin kiinnostuin alasta todella paljon ja ajattelin, että tästä voisi tulla tuleva ammattini. Siitä lähtien minulla on ollut useita määräaikaisia työsuhteita ja yksi niistä johti muutama vuosi sitten Varastokirjastoon.  Tehdessäni määräaikaisuuksia suoritin samalla kirjastoalan opintoja ja sain pätevyyden alalle. Tämän vuoden alussa sain vakituisen kirjastosihteerin viran, josta olen todella tyytyväinen.

Johanna

Johanna Vesterinen

JV: Minä päädyin kirjastoalalle lukion jälkeisenä välivuonna. Opintojeni aikana työskentelin kirjastoissa ja sain tuntumaa monenlaisiin tehtäviin. Sittemmin olen työskennellyt yleisissä ja tieteellisissä kirjastoissa, aluksi asiantuntija- ja sittemmin hallinnollisissa tehtävissä. Viime syksynä päätin hakea avoinna ollutta toimistopäällikön virkaa kiinnostavan tehtäväkuvauksen ja minulle uudenlaisen toimintaympäristön vuoksi. Aloitin työssäni helmikuussa.

Mikä on työssäsi kiinnostavinta?

AH: Kiinnostavinta on ollut luetteloitavan aineiston monipuolisuus. Kärryjen sisältämä materiaali on todella vaihtelevaa sekä kielien kirjo runsasta.

KL: Toimenkuvaani kuuluu tällä hetkellä monografioiden luettelointi. Kiinnostavinta työssäni on mielestäni luetteloitavan aineiston monipuolisuus. Aineistoa tulee sekä yleisistä että tieteellisistä kirjastoista ja sen vuoksi luetteloitavana on iältään ja kieleltään vaihtelevaa kaunokirjallisuutta sekä tieteellistä kirjallisuutta eri aloilta.

JV: Oli mukava palata takaisin kirjastokentälle ja vieläpä sellaiseen paikkaan, jonka toiminta oli vain osittain tuttua. Ensimmäiset kuukaudet olenkin ottanut tehtävääni haltuun, opetellut uusia asioita ja tutustunut mukaviin työkavereihin. Työhöni kuuluu sopivassa suhteessa sekä hallinnon että kirjastollisia asiantuntijan tehtäviä.

Millaiset terveiset haluat lähettää tätä tiedotuslehteä lukeville?

AH: Jatkakaa ahkerasti palveluidemme käyttämistä.

JV: Varastokirjastoa kehitetään yhdessä, asiakkaitamme ajatellen.

KL: Eli muistakaa käyttää jatkossakin meidän palveluita! Työn iloa kevääseen aurinkoista kesää odotellessa!

 

<<< edellinen artikkeli     seuraava artikkeli >>>