Kamman piikit vähissä – virastomestari Risto Juvosen haastattelu

Yksi merkittävä luku Varastokirjaston vaiheissa päättyy, kun virastomestari Risto Juvonen pistää rukkaset naulaan ja siirtyy oloneuvokseksi kesän alkaessa. Risto on ollut lukuisille kirjastoille ja yhteistyökumppaneille Varastokirjaston elävä käyttöliittymä: mies, joka on kulkenut Varastokirjaston alkuhetkistä aina tähän päivään saakka ja jonka kanssa likipitäen jokainen kirjasto on asioinut.

Risto

Virastomestari Risto Juvonen pistää rukkaset naulaan ja siirtyy oloneuvokseksi kesän alkaessa.

Risto, miten päädyit Varastokirjastoon?
Vähän vahingossa. Olin 1980-luvun lopulla töissä Kirjatalo-kiinteistössä, siis tässä Varastokirjaston talossa, kun kuulin puhuttavan Varastokirjastosta ja että tänne ollaan hakemassa virastomestaria. Päätin hakea, sain paikan ja sillä tiellä olen.

Mikä on pitänyt sinut Varastokirjastossa?
Monipuolinen ja mielenkiintoinen tehtävä. Koska tulin töihin kirjaston perustamisen aikaan 1989, olen saanut tehdä ”makkaran mieleisekseni”, eli vaikuttaa virastomestarin tehtäviin. Olen kai kasvanut kiinni taloon ja toimintaan. Vakiokalustoa, sitä taidan olla!

Kerro, millainen on tyypillinen työpäiväsi
Tietyt rutiinityöt kuuluvat jokaiseen päivään, mutta jokainen päivä on kyllä ollut omanlaisensa. Aamulla luen sähköpostit, vastaanotan postin kuljetuksen, kirjaan meille tulevat aineistolähetykset ja lähetän kirjastoille pakkausmateriaaleja. Päivän mittaan hyllytän sekä uutta että lainasta palautunutta aineistoa, korjaan yhden jutun sieltä ja toisen täältä, autan missä tarvitaan. Työpäivä saattaa muuttua hyvinkin nopeasti ja tilanteet elävät.

Onko elämää Varastokirjaston jälkeen, eli mitä aiot tehdä isona?
Jatkan elämää eteenpäin! Tekemistä riittää kyllä: teen metsätöitä, kalastelen, hoidan kotitilaani… Aion kyllä käydä täällä työkavereita katsomassa. Se tietysti kiinnostaa mikä on Varastokirjaston kohtalo tulevaisuudessa.

Nyt saat lähettää terveisiä…
Terveisiä kaikkien kirjastojen yhteyshenkilöille! Kiitoksia yhteistyöstä!

<<< edellinen artikkeli     seuraava artikkeli >>>