Ohjeet Vaarin kautta tilaamiseen

Nämä ohjeet ovat ainoastaan Varastokirjaston kirjastoasiakkaille. Yliopistokirjastojen ja AMK-kirjastojen opiskelijat ja tutkijat löytävät ohjeita tilaamiseen oman kotikirjastonsa sivuilta.

 

1. Siirry Vaari-tietokantaan, etsi hakusanalla ja hae.

2. Tarkista onko julkaisua saatavana. Jatkuvien julkaisujen (aikakauslehtien ja sarjojen) meiltä saatavissa olevat vuodet selviävät Varastotiedoista. Tilatieto (onko saatavana vai lainassa) näkyy ainoastaan kirjoilla.

Aineistopyynto

3. Klikkaa Aineistopyyntö-painiketta.


Anna korttinumero, PIN-koodi ja sukunimi, paina sitten OK

4. Anna korttinumero, PIN-koodi ja sukunimi, paina sitten OK. Kirjasto saa tunnukset ottamalla yhteyden kaukopalveluun (ill.varastok[at]varastokirjasto.fi).

Valitse pyyntötyyppi (Varaus, Laina tai PDF)

5. Valitse pyyntötyyppi (Varaus, Laina tai PDF). Hyllyssä olevaa kirjaa ei voi varata, se on aina tilattava (Laina). Lainatilaus ei tule näkymään tilaavan kirjaston varaustiedoissa - se näkyy aikanaan kirjaston lainoissa.

 

Anna Korttinumero uudestaan sille varattuun kenttään ja Täytä tarvittaessa Lisätietoja-kenttä

6. Anna Korttinumero uudestaan sille varattuun kenttään ja täytä Lisätietoja-kenttä. Lisätietoihin voi merkitä lainatilauksissa esim. postitusosoitteen, lainaan pyydettävän vuosikerran. Artikkelitilauksissa siihen kirjoitetaan mitä halutaan (vuosi, vol. sivut, artikkelin nimi ja sen tekijä) ja minne artikkeli lähetetään (sähköpostiosoite).

7. Paina Valmis.

8. Odota, että selaimesi ilmoittaa "Pyyntö onnistui". Tietokanta on silloin lähettänyt tilauksen kaukopalvelun sähköpostiin. Pyyntö onnistuu ainoastaan, jos kuittaus näkyy.

Ongelmatilanteissa ota yhteys Varastokirjaston kaukopalveluun. Autamme mielellämme.